Recepten Recepten

Appelstol

Recept

10.000 g 100 % bloem
1.000 g 10 % gist
200 g 2 % bakkerszout
6.000 g 60 % water
3.000 g 30 % Maestro Boterstol

Vulling

6.000 g 60 % rozijnen
4.000 g 40 % appelstukjes
2.000 g 20 % krenten
1.000 g 10 % Sardimix
1.500 g 15 % Muesli Melange

Vulling 2

6.900 g   Perla met Ei

Afwerking

3.000 g   Dip Advocaat Smaak
3.000 g   Scaldis Wit

Decoratie

230 g   Scaldis Puur
Appelstol

Werkwijze

De Muesli Melange ca. 20 minuten weken in 15% water, berekend over het gewicht van de Muesli Melange.

Van alle grondstoffen een afgekneed deeg vormen.
Vulling direct na het kneden doorwerken.
Temperatuur deeg en zuidvruchten 25°C.
Afwegen 750 gram.
Bolrijs 15 minuten.
Aanpunten, iets los laten komen en een gleuf inrollen voor de spijs.
Pil spijs van 150 gram invouwen, goed aandrukken en op de bakplaat leggen.
Narijs 30 minuten.

Oventemperatuur 200°C.
Baktijd 35 minuten.

Uitkomst 46 stollen.
Afwerken met een glaceermassa van de Dip Advocaat Smaak en de Scaldis Wit, de stol
overgieten, na stolling met een cornetje Scaldis Puur de decoratie aanbrengen.