Home » Recepten » Berliner Buns

Berliner Buns

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Berliner Buns

Werkwijze

De Hazelnootstukjes ca. 30 minuten weken in 15% water, berekend over het gewicht van de Hazelnootstukjes.

Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg maken.
Begin met 2/3 van de hoeveelheid water.
Wanneer het deeg goed gevormd is, afslappen met de rest van het water.
Deeg goed afkneden.
Direct de vulling doordraaien.
Deegtemperatuur 27°C.
Afwegen 1200 gram.
Bolrijs 25 minuten.
Verdelen en opbollen.
Op kleedjes laten rijzen.
Als de bolletjes voor 3/4 gerezen zijn, een huid op het deeg laten trekken.

Bakken in olie van 180°C.
Baktijd: bovenzijde 2,5 minuten, onderzijde 2,5 minuten, omdraaien dan nog 1 minuut.

Uitkomst 46 stuks

Minuta Tom P, water en Wigo Compound Caramel mengen.
Vervolgens 5 minuten in de 3e versnelling met een garde opkloppen.

De afgekoelde bollen doorsnijden en vullen met de caramelroom (ca. 50 gram).
Decoreren met Mont Blanc.

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Recept

1.000 g 100 % Jung Berlina * } 100%
60 g 6 % gist
300 g 30 % water
200 g 20 % ei

* Jung Berlina bevat zout!

Vulling 1

300 g 30 % Hazelnootstukje KC

Vulling 2

750 g   Minuta Tom P
1.500 g   water
135 g   Wigo Compound Caramel

Decoratie

46 g   Mont Blanc (1 g per stuk)
Document acties

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie