Recepten

Blackcurrant QB

Fonceerdeeg

350 g   Hardewenerdeeg met Kanomix

Recept 1

375 g   Verona
170 g   Muffinolie *
170 g   water
30 g   Wigo Compound Pistache

* In verband met het s.g. de Muffinolie altijd wegen.

Vulling

600 g   Fruitful Bl. Currant HI

Recept 2

125 g   Zeesan Neutraal
125 g   Zeesan Caramel
300 g   water
1.250 g   slagroom
600 g   Fruitful Bl. Currant HI

Afwerking

1.000 g   Fruitful Bl. Currant HI
300 g   Paletta Spray Neutraal

Decoratie

96 g   choco decor (2 g per stuk)
Blackcurrant QB

Werkwijze

Een plaat van 60 x 20 cm beleggen met bakpapier en fonceren met hardewenerdeeg van 1,75 mm dik (licht prikken).
Meng de ingrediënten gedurende 5 minuten in de 2e versnelling met de vlinder.
Verdeel het beslag over de plaat en deze gladstrijken, verdeel daarna de Fruitful Bl. Currant HI over het beslag.

Oventemperatuur:
Inschietoven 180°C.
Rotatieoven 160°C
Baktijd 35 minuten.

Meng de Zeesan Neutraal en de Zeesan Caramel met het water tot een gladde massa.
Laat de massa 1 minuut wellen en spatel de slagroom die voor 75 % is opgeklopt erdoor.
Spatel vervolgens de Fruitful Bl. Currant HI door de bavaroise.
De bavaroise over de afgekoelde cake storten en de bovenzijde gladstrijken.

Bavaroise altijd eerst in de koelkast en dan pas in de vriezer plaatsen om een goede gelering te krijgen.

Als de bavaroise bevroren is, Fruitful Bl. Currant HI verdelen over het gebak en bevroren snijden.

Snijden in stukken van 5 x 5 cm.

Afgeleren met Paletta Spray Neutraal en decoreren met chocolade deco.

Uitkomst 48 stuks