Brievenbus Boterkoek
Brievenbus Boterkoek
Recept 1
| 1.100 g | patent tarwebloem | |
| 1.000 g | boter | |
| 900 g | basterdsuiker | |
| 50 g | Citroenrasp | |
| 50 g | ei | |
| 10 g | bakkerszout |
Recept 2
| 200 g | Fantasy RedVelvet Cake | |
| 100 g | boter | |
| 75 g | tarwebloem | |
| 25 g | ei | |
| 2 g | Alpina |
Afwerking
| 150 g | Ovex Liquide |
Werkwijze
Van alle grondstoffen van recept 1 een deeg zetten.Deeg koelen en de volgende dag doorwerken.
Uitrollen tot een dikte van 12 mm en een plak uitsteken van 16 cm.
Plaats de deegplak in een pie-plate van 18 cm en strijken met Ovex Liquide.
Meng alle grondstoffen van recept 2 tot een deeg.
Eventueel koelen voor het verwerken.
Het deeg uitrollen tot een dikte van 6 mm, met de hartsteker harten uitsteken.
Plaats het hart op de boterkoek.
Oventemperatuur 220°C.
Baktijd 14 minuten.
Uitkomst 7 stuks