Recepten Recepten

Brioches met Panomix Vienna

Recept

5.000 g 50 % Panomix Vienna * } 100%
5.000 g 50 % bloem }
800 g 8 % gist
4.600 g 46 % water

* Panomix Vienna bevat zout!

Brioches met Panomix Vienna

Werkwijze

Van alle grondstoffen een goed gekneed deeg vormen.
Deegtemperatuur 26°C.
Afwegen 1600 gram.
Bolrijs 10 minuten.
Verdelen en opbollen.
3/4 van elk bolletje goed opbollen, van het andere 1/4 deel ook een bolletje maken.
De bolletjes op de plaat zetten (eventueel insteken met een klaversteker) en in het midden indrukken, daar het kleine bolletje inleggen.
Strijken met ei.
Narijs 60 minuten.
Na de narijs 4 x inknippen zonder het kleine bolletje te raken.

Oventemperatuur 220°C.
Baktijd 12 minuten.

Uitkomst 277 stuks