Home » Recepten » Brioche's met Panomix Vienna

Brioche's met Panomix Vienna

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Brioche's met Panomix Vienna

Werkwijze

Van alle grondstoffen een goed gekneed deeg vormen.
Deegtemperatuur 26°C.
Afwegen 1600 gram.
Bolrijs 10 minuten.
Verdelen en opbollen.
3/4 van elk bolletje goed opbollen, van het andere 1/4 deel ook een bolletje maken.
De bolletjes op de plaat zetten en in het midden indrukken, daar het kleine bolletje inleggen.
Strijken met ei.
Narijs 60 minuten.
Na de narijs 4 x inknippen zonder het kleine bolletje te raken.

Oventemperatuur 220°C.
Baktijd 12 minuten.

Uitkomst 277 broodjes.

Variatie:
3/4 van elk bolletje goed opbollen, van het andere 1/4 deel ook een bolletje maken.
Bolletjes op de plaat zetten en steken met de klaversteker, in het midden indrukken en daar het kleine bolletje in leggen.
Of: zonder klein bolletje er bovenop en steken met de klaversteker.

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Recept

5.000 g 50 % Panomix Vienna * } 100%
5.000 g 50 % bloem }
800 g 8 % gist
4.600 g 46 % water

* Panomix Vienna bevat zout!

Document acties

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie