Recepten

Browniche

Recept

1.000 g   American Brownie
250 g   water
75 g   boter *

* Gesmolten

Afwerking 1

240 g   Arabesque Noir 72 (8 g per stuk)

Afwerking 2

180 g   Glaceer Ganache met Arabesque Noir 72 (6 g per stuk)
120 g   Chocolade Kletskop (4 g per stuk)
60 g   Balsamico gel (2 g per stuk)
120 g   Gekarameliseerde pistachenoten (4 g per stuk)

Decoratie

60 g   cress (2 g per stuk) *

* Basil Cress

Browniche

Werkwijze

Meng alle grondstoffen gedurende 10 minuten in de eerste versnelling met de vlindergarde.
Giet het beslag in een met siliconen papier beklede bakplaat met hoge randen, maat 60 x 20 cm.

Oventemperatuur:
Inschietoven 180°C.
Rotatieoven 160°C.
Baktijd 35 minuten.

Na het bakken de brownie in repen snijden van 11,5 x 3 cm.

Tempereer de Arabesque Noir 72, strijk deze uit op een plastic vel tot een dikte van ca. 2 mm.
Op het juiste moment (kristallisatie) snijden in stukken van 11,5 x 3 cm.

Afwerking:
- Zet de chocoladeplakken aan de onder- en bovenzijde van de Brownie vast met glaceerganache.
- Spuit dopjes glacheerganache op de chocoladeplak.
- Zet stukjes Chocolade kletskop in de glaceerganache vast.
- Spuit kleine dopjes Balsamico gel tussen de Kletskoppen
- Zet de gehakte pistachenoten (gekarameliseerd) speels tussen de kletskoppen vast.
- Decoren met de basil cress en eventueel iets bladgoud.

Uitkomst 30 stuks