Recepten Recepten

Cake Donut Vanille

Recept

1.000 g   V-GO! Vegan Cake
540 g   water
250 g   Muffinolie *
2 st   vanillestokje
20 g   Wigo Aroma Vanille

* In verband met het s.g. de Muffinolie altijd wegen.

Vulling

200 g   hazelnootgruis

Afwerking 1

400 g   Fruitful Apricot Jam

Afwerking 2

625 g   Gletscher Fondant
20 g   water
1 st   vanillestokje
8 g   Wigo Aroma Vanille

Decoratie

85 g   hazelnootgruis
Cake Donut Vanille

Werkwijze

Meng alle ingrediënten gedurende 5 minuten in de eerste versnelling.
Spuit de donut bakmatjes goed in met Carlex Spray.
Strooi de hazelnootgruis in de matjes (8 gram per stuk).

Vul de donut bakmatjes met 70 gram beslag.

Oventemperatuur:
Inschietoven 180°C.
Rotatieoven 160°C.
Baktijd 25 minuten.

Laat de Fruitul Apricot Jam kort koken. Abrikoteer de donuts.

Verwarm de Gletscher Fondant en slap af met het water. Voeg de vanillestok en het vanille aroma toe.
Dip de donuts in de fondant.
Zet de donut aan met een randje hazelnootgruis.

Uitkomst 25 stuks