Recepten Recepten

Chocotone

Recept

10.000 g 100 % patentbloem
800 g 8 % gist
250 g 2.5 % bakkerszout
5.500 g 55 % water
2.500 g 25 % Maestro Boterstol
1.000 g 10 % boter
500 g 5 % ei
500 g 5 % Cacao

Vulling

3.500 g 35 % Chocolade druppels wit
1.500 g 15 % Sinaasappelstukjes
Chocotone

Werkwijze

Maak een zetsel van:
1000 gram Patentbloem
  100 gram gist
1000 gram water

Zetselrijs 25 minuten.
De overige grondstoffen direct bovenop het zetsel brengen om aandrogen te voorkomen.

Meng na de zetselrijs alle grondstoffen tot een goed afgekneed deeg.
Vulling direct doordraaien.
Deegtemperatuur 26°C.
Afwegen 500 gram.
Bolrijs 40 minuten.
Nogmaals opbollen en in de speciale Panettone-cups plaatsen.
Narijs ca. 90 minuten.
Voor het bakken kruislings insnijden.

Oventemperatuur 190°C aflopend naar 180°C.
Baktijd ca. 45 minuten.

Uitkomst 52 stuks