Home » Recepten » Churros

Churros

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Werkwijze

Breng water, melk, plantaardige olie en zout aan de kook.

Voeg onder voortdurend roeren de bloem en de Alpina toe (samen zeven).
De stevigheid van het beslag is vergelijkbaar met soezenbeslag.

Spuit het beslag met een kartelspuit 12 in een langwerpige vorm (10- 12 cm.) rechtstreeks in de frituurolie.
Dit kan met een spuitzak of met een speciale doseermachine.
De churros goudbruin bakken en direct door de castorsuiker rollen.

Olietemperatuur 185°C.
Baktijd 4 minuten.

NB. Span een dun ijzerdraadje over de frituurbak en snijd het beslag hier op af.

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Recept

1.000 g   bloem
1.100 g   water
180 g   Muffinolie *
100 g   melk
15 g   Alpina
10 g   bakkerszout

* In verband met het s.g. de Muffinolie altijd wegen.

Document acties

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie