Recepten Recepten

Citroen & Maanzaad Cake

Recept

15.000 g   Fantasy Lemon Cake
5.250 g   ei
2.250 g   boter *
3.750 g   water
750 g   Decor Maanzaad Blauw

* of Muffinolie, i.v.m. het s.g. de Muffinolie altijd wegen.

Afwerking

3.900 g   Gletscher Fondant
260 g   Zeesan Neutraal
160 g   water

Decoratie 1

100 g   Decor Maanzaad Blauw

Decoratie 2

80 g   citroenzeste
Citroen & Maanzaad Cake

Werkwijze

Verwarm de boter tot ca. 60ºC.
Meng alle ingrediënten gedurende 5 minuten in de eerste versnelling.

Om er zeker van te zijn dat de citroenstukjes mooi verdeeld zitten in het beslag is het
aan te bevelen om het eerst bij te krabben voor het uitscheppen.
De Cakevorm in tray vullen met 350 gram beslag.

Deze cake behoort aan de bovenzijde open te scheuren, daarom wordt het ook op een hogere temperatuur gebakken.
Door de cake eventueel met een geoliede krabber in te steken zal de cake mooi open bakken.

Oventemperatuur:
Inschietoven 180°C, stomen bij het inschieten.
Rotatieoven 160°C, stomen bij het inschieten.
Baktijd 45-50 minuten.

Meng de Zeesan Neutraal met het water en maak hiermee de verwarmde Gletscher Fondant aan.

Dip de bevroren cakes in de fondant en decoreer deze met maanzaad en citroenrasp.

Uitkomst 77 stuks

Het is aan te bevelen om de bakvormen op een met papier beklede bakplaat te plaatsen om de cakevorm schoon te houden.