Home » Recepten » Cronuts

Cronuts

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Cronuts

Werkwijze

Van alle grondstoffen een stevig en koel deeg vormen.
Niet te intensief kneden, zodat het deeg zich makkelijk laat uitrollen.
Deegtemperatuur 24°C.
korstboter/margarine invouwen.
Een halve Hollandse toeren (in vieren) en twee halve Franse toeren (in drieën) geven.
Na een korte rust het deeg uitrollen op 6 mm.
Met een ronde donutsteker uitsteken (30 gram), diameter 7 cm.
Narijs 80 minuten. (voller laten rijzen dan bij getoerd gerezen gebakken in de oven).

Olietemperatuur 170°C.
Baktijd 6 minuten.

Uitkomst 583 stuks

Onder de olie bakken geeft het mooist en meest rechte resultaat.
Na het bakken afwerken, afvullen met een soespen is ook mogelijk.

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Recept

5.000 g 50 % Panomix Vienna * } 100%
5.000 g 50 % bloem }
500 g 5 % gist
500 g 5 % ei
3.500 g 35 % water

* Panomix Vienna bevat zout!

Doortoeren

3.000 g 30 % korstboter/margarine
Document acties

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie