Recepten

Cup Cake Pasen

Recept

1.000 g   Verona
550 g   water
350 g   Muffinolie *
100 g   suiker

* In verband met het s.g. de Muffinolie altijd wegen.

Afwerking

900 g   Fondant KK *
600 g   Dip Advocaat Smaak **
100 g   water ***

* of Gletscher Fondant
** of Dip Banaan
*** toevoegen naar eigen inzicht.

Cup Cake Pasen

Werkwijze

Alle ingrediënten met de vlinder tot een glad beslag draaien.
Planeetmenger 3 minuten in 2e versnelling.

Met een ijsschep 35 gram beslag in de Mini Muffintray scheppen.
Voor chocoladebeslag 3% cacaopoeder toevoegen (60 gram).

Oventemperatuur:
Inschietoven 180°C.
Rotatieoven 160°C.
Baktijd ca. 20 minuten.

Dip verwerken op bakkerijtemperatuur (ca. 20°C)!

Fondant en Dip door elkaar draaien, hierbij goed bijkrabben.
Gladdraaien, ongeveer 2 minuten in de tweede versnelling.
Tijdens het gladdraaien het water toevoegen.

Eventueel kleur en of smaak naar eigen wens toevoegen.

Spuit na het afkoelen een rozet Gele frosting van ca. 25 gram op de cup cake.
Decoreren met paaseitjes en dergelijke.

Uitkomst 57 stuks

Per kg frosting:
40 gram Wigo Compound
3-5 gram Wigo Aroma

Deze frosting droogt aan waarbij de kern zacht blijft.