Recepten

Donutini

-

400 g   Hardewenerdeeg met Kanomix
140 g   Fruitful Apricot Jam

Recept 1

1.000 g   Kwarkini Compleet N
850 g   water

Recept 2

350 g   Cappuccino Bavaroise

Vulling

140 g   Minuta VV
175 g   koffie
175 g   water

Afwerking

10 g   Zeesan Cappuccino
200 g   suiker

Decoratie

46 st   chocolade mokka bonen
70 g   Butterscotch Granulaat
Donutini

Werkwijze

Hardewenerdeeg uitrollen tot een dikte van 1.75 mm.
Plakjes uitsteken met diameter van 7 cm en afbakken.

Recept 1: Meng de ingrediënten gedurende 4 minuten in de laagste stand met een vlindergard.
Laat het beslag 20 minuten rusten.

Doseer het beslag met een donutknijper (ca. 40 gram) boven de frituur.
Olietemperatuur 160°C.
Beide zijden gelijkmatig bruinbakken door middel van veel draaien.
Baktijd ca. 8 minuten.

Recept 2: Meng de Zeesan Cappuccino met het water tot een gladde massa.
Spatel de slagroom, die voor 75% is opgeklopt, erdoor.
Vul de siliconen matjes (donut model) af met de bavaroise (ca. 7 gram).
Bavaroise altijd eerst in de koelkast en dan pas in de vriezer plaatsen om een goede gelering te krijgen.

Spuit op de gebakken hardewenerplakjes ca. 3 gram Fruitful Apricot Jam.
De donut door de cappuccinosuiker halen en op het plakje plaatsen.
Het gaatje van de donut vullen met koffieroom ca. 10 gram.
De cappuccino bavaroise op de bovenkant plaatsen.
Voor een mooie glans is het mogelijk om de bavaroise door te halen met ColdJel Neutral.
Decoreren met wat Butterscotch Granulaat en een chocolade mokkaboon.

Uitkomst 46 stuks