Recepten

Ei-landje

Recept

5.000 g 50 % Panomix Vienna * } 100%
5.000 g 50 % bloem }
600 g 6 % gist
4.300 g 43 % water
500 g 5 % boter

* Panomix Vienna bevat zout!

Decoratie

4.400 g   Backfee
2.400 g   Calif. Amandel Schaafsel

Vulling

23.800 g   zwitserse room (350 g per stuk)

Afwerking

204 g   Mont Blanc (3 g per stuk) *

* groen gekleurd

Ei-landje

Werkwijze

Deeg kort kneden.
Deegtemperatuur 24°C.
Afwegen 225 gram.
Opbollen.
Na een korte rijs het deeg uitdrukken tot een eivorm.
Na voldoende rijs de Backfee en het Amandelschaafsel mengen en 100 gram gelijkmatig over het deeg verdelen.
Bakken met veel stoom.

Oventemperatuur 200°C.
Baktijd 20 minuten.

Na afkoeling doorsnijden en vullen met 350 gram zwitserse room.
Decoreren met gekleurde Mont Blanc

Uitkomst 68 stuks