Feestpudding
Feestpudding
Recept
| 250 g | Minuta VV | |
| 150 g | Zeesan Neutraal | |
| 700 g | melk | |
| 50 g | Gel Marasquin 50% | |
| 900 g | slagroom |
Vulling
| 150 g | bitterkoekjes (klein) | |
| 350 g | potpourri |
Decoratie
| 1.000 g | melk | |
| 275 g | Minuta VV |
Werkwijze
De potpourri kan o.a. bestaan uit:ananas, mandarijnen, kersen, peer en perzik.
Meng de Zeesan Neutraal, Minuta VV en de melk tot een gladde massa.
Aan deze massa de Gel Marasquin 50% toevoegen.
Spatel de vulling en 1/3 deel van de slagroom die voor 75 % is opgeklopt erdoor.
Vervolgens de resterende slagroom voorzichtig doorspatelen.
De pudding kan nu in de vormen geschept of gespoten worden.
Saus:
Minuta VV en melk goed mengen eventueel kleuren met Helderrood.
Na het lossen overgieten met de saus en decoreren naar keuze.