Recepten

Ferrero Raffaelo Cake

Recept 1

2.750 g   Macaronmix Kokos
800 g   water
2.200 g   Verona
850 g   water
900 g   Muffinolie *

* In verband met het s.g. de Muffinolie altijd wegen.

Recept 2

2.100 g   Fantasy RedVelvet Cake
800 g   ei
650 g   boter
200 g   water

Vulling

6.000 g   Crème au Beurre met Cremo B Poeder
400 g   Perla Amandelpan

Trempeer

850 g   Trempeerlikeur

Decoratie

550 g   kokos
575 g   Ferrero Raffaello
Ferrero Raffaelo Cake

Werkwijze

Macaronmix Kokos en water van 100°C gedurende 4 minuten in de 2e versnelling mengen, 1 uur laten staan.
Meng dit met de rest van de grondstoffen uit recept 1 gedurende 5 minuten met de vlinder in de laagste versnelling.
Vul 12 ringen (diameter 18 cm en 5 cm hoog) met 600 gram kokosbeslag.

Oventemperatuur:
Inschietoven 170°C.
Rotatieoven 150°C.
Baktijd 50 minuten, na 30 minuten de schuif open.

Alle grondstoffen van recept 2 mengen en gedurende 5 minuten in de laagste versnelling draaien.
Vul hiervan 6 ringen (diameter 18 cm en 5 cm hoog) met 600 gram Red Velvet beslag.

Oventemperatuur:
Inschietoven 170°C.
Rotatieoven 150°C.
Baktijd 50 minuten.

Snijd de Kokoscake 1 keer door en snijd de Red Velvet cake 4 keer door.
Gebruik voor iedere high cake 2 lagen kokoscake en 2 lagen Red Velvet cake.

Vul de lagen met Crème au Beurre en Perla Amandelpan, 100 gram per laag. Trempeer de lagen Red Velvet. Maskeer de high cakes strak met de amandelcrème en zet aan met witte kokos. Werk af met 5 rozetten crème met daarop balletjes Ferrero Raffaelo.

Uitkomst 12 stuks