Home » Recepten » Fruitvlinder

Fruitvlinder

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Fruitvlinder

Werkwijze

Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Deegtemperatuur 24°C.
Afwegen 3700 gram.
Deeg 30 minuten in voorslag in de koeling plaatsen.
Uitrollen tot een dikte van 2.5 mm.
Banen snijden van 7 cm breed en de vulling opspuiten.
Het deeg om de vulling vouwen en weer rond rollen.
Snijden in stukken van 13 cm (ca. 75 gram).
Strijken met Ovex Liquide en de bovenzijde decoreren met Sesamzaad.
De deegstukken als een hoefijzer op de bakplaat zetten en met een schaar voor ca. de helft schuin inknippen
Narijs ca. 60 minuten.

Oventemperatuur 250°C.
Baktijd ca. 8 minuten.

Uitkomst 325 stuks

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Recept

5.000 g 50 % Panomix Vienna * } 100%
5.000 g 50 % bloem }
800 g 8 % gist
4.000 g 40 % water

* Panomix Vienna bevat zout!

Vulling

6.750 g   Maestro Amandelspijs
3.000 g   Frutafill Rood Fruit

Decoratie

1.625 g   Sesamzaad (5 g per stuk)
Document acties

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie