Glühwein bolletjes
Glühwein bolletjes
Recept
| 5.000 g | 50 % | tarwebloem | } 100% |
| 4.000 g | 40 % | volkorentarwemeel | } |
| 1.000 g | 10 % | roggebloem | } |
| 700 g | 7 % | gist | |
| 200 g | 2 % | bakkerszout | |
| 5.500 g | 55 % | water | |
| 1.000 g | 10 % | glühwein | |
| 3.000 g | 30 % | Maestro Boterstol RBZA | |
| 150 g | 1.5 % | kaneel | |
| 40 g | 0.4 % | anijszaad | |
| 20 g | 0.2 % | gemalen kruidnagel |
Vulling
| 2.000 g | 20 % | rozijnen | |
| 2.000 g | 20 % | krenten | |
| 1.000 g | 10 % | orangeadestukjes | |
| 500 g | 5 % | gembershavings |
Werkwijze
Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.Direct de vulling doorwerken.
Deegtemperatuur 26°C.
Afwegen 1650 gram.
Bolrijs 20 minuten.
Verdelen en opbollen.
Narijs 60 minuten.
Oventemperatuur 270°C.
Baktijd 8 minuten.
Uitkomst 474 stuks