Home » Recepten » Ha-Ha-Haasjes

Ha-Ha-Haasjes

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Ha-Ha-Haasjes

Werkwijze

Van alle grondstoffen een stevig en koel deeg vormen.
Niet te intensief kneden, zodat het deeg zich gemakkelijk laat uitrollen.
Na een korte rust het deeg uitrollen tot een dikte van 5 mm.
Snijden in 6 x 12 cm (ca. 50 gram) of 8 x 16 cm (ca. 100 gram).
Strijken met ei.
Insnijden, vouwen en decoreren.
Narijs 40 minuten.

Oventemperatuur 230°C.
Baktijd 15 minuten.

Uitkomst 294 stuks (50 gram)

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Recept

5.000 g 50 % Panomix Vienna * } 100%
5.000 g 50 % bloem }
600 g 6 % gist
4.100 g 41 % water

* Panomix Vienna bevat zout!

Document acties

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie