Hartige Sloffen
Hartige Sloffen
Recept
| 10.000 g | 100 % | Parade Oliebol Citrus * | |
| 7.200 g | 72 % | water | |
| 1.000 g | 10 % | olijfolie ** |
* Pan. Oliebol DM bevat gist en zout!
** In verband met het s.g. de olie altijd wegen.
Vulling
| 750 g | 7.5 % | fetakaas (blokjes) | |
| 750 g | 7.5 % | zwarte olijven (gesneden) |
Decoratie
| 700 g | geraspte kaas | ||
| 110 g | Blauwmaanzaad | ||
| 220 g | Decor Sesamzaad | ||
| 45 g | kummel | ||
| 25 g | zeezout | ||
| 15 g | paprikapoeder | ||
| 5 g | peper |
Werkwijze
Meng de ingrediënten van de decoratie tot een kruidenmix.Spuit een langwerpige pie-plate (30 x 8 cm) in met Carlex.
Bestrooi de bodem van de pie-plate met ca. 20 gram kruidenmix.
Van alle grondstoffen een beslag maken.
In de planeetmenger 7 minuten draaien met de vlindergard in de 2e versnelling.
De vulling direct door het beslag mengen.
Beslagtemperatuur 27°C.
Spuit met een spuitzak (zonder spuitmond) 400 gram beslag in de pie-plates met kruidenmix.
Narijs 20 minuten.
Bakken met iets stoom.
Oventemperatuur 240°C.
Baktijd 20 minuten.
Uitkomst 49 stuks