![Recepten Recepten](https://www.zeelandia.nl/recepten/@@images/image-1280-7ea2359fb685f5175f85384c6a5628fd.jpeg)
![Recepten Recepten](https://www.zeelandia.nl/recepten/@@images/image-768-c13e4c38f1c1ac7484a2abbf22177bc4.jpeg)
Hartige Sloffen (Parade Oliebol Neutraal)
Hartige Sloffen (Parade Oliebol Neutraal)
Recept
10.000 g | 100 % | Parade Oliebol Neutraal * | |
7.200 g | 72 % | water | |
1.000 g | 10 % | olijfolie ** |
* Pan. Oliebol Neutraal bevat gist en zout!
** In verband met het s.g. de olie altijd wegen.
Vulling
750 g | 7.5 % | fetakaas (blokjes) | |
750 g | 7.5 % | zwarte olijven (gesneden) |
Decoratie
700 g | geraspte kaas | ||
110 g | Decor Maanzaad Blauw | ||
220 g | Decor Sesamzaad | ||
45 g | kummel | ||
25 g | zeezout | ||
15 g | paprikapoeder | ||
5 g | peper |
![Hartige Sloffen (Parade Oliebol Neutraal)](https://www.zeelandia.nl/recepten/hartige-sloffen-2/@@images/image-400-a505178e06b9a8bea9fb1df62759e0e1.jpeg)
Werkwijze
Meng de ingrediënten van de decoratie tot een kruidenmix.Spuit een langwerpige pie-plate (30 x 8 cm) in met Carlex.
Bestrooi de bodem van de pie-plate met ca. 20 gram kruidenmix.
Van alle grondstoffen een beslag maken.
In de planeetmenger 7 minuten draaien met de vlindergard in de 2e versnelling.
De vulling direct door het beslag mengen.
Beslagtemperatuur 27°C.
Spuit met een spuitzak (zonder spuitmond) 400 gram beslag in de pie-plates met kruidenmix.
Narijs 20 minuten.
Bakken met iets stoom.
Oventemperatuur 240°C.
Baktijd 20 minuten.
Uitkomst 49 stuks