![Recepten Recepten](https://www.zeelandia.nl/recepten/@@images/image-1280-7ea2359fb685f5175f85384c6a5628fd.jpeg)
![Recepten Recepten](https://www.zeelandia.nl/recepten/@@images/image-768-c13e4c38f1c1ac7484a2abbf22177bc4.jpeg)
Hartige vormen
Hartige vormen
Recept
1.000 g | Hartige Fonceer | |
450 g | boter | |
175 g | glucosestroop | |
75 g | ei | |
10 g | bakkerszout |
Decoratie
300 g | Decor Sesamzaad |
![Hartige vormen](https://www.zeelandia.nl/recepten/hartige-vormen/@@images/image-400-a505178e06b9a8bea9fb1df62759e0e1.jpeg)
Werkwijze
Van alle grondstoffen een soepel en homogeen deeg zetten.Het deeg koelen.
Het deeg aanwerken en vervolgens uitrollen op ca. 1.5 mm.
Plakken uitsteken van 7 cm doorsnede (8 gram deeg).
De deegplak strijken en decoreren met Decor Sesamzaad.
In of over een vorm plaatsen en afbakken.
Oventemperatuur:
Inschietoven 170°C.
Baktijd 20 minuten.
Rotatieoven 150°C.
Baktijd 20 minuten.
Als u de vormen iets harder wilt hebben kunt u de hoeveelheid stroop met 50 gram verhogen, de vormen worden dan wel iets zoeter.
Uitkomst 210 stuks.