![Recepten Recepten](https://www.zeelandia.nl/recepten/@@images/image-1280-7ea2359fb685f5175f85384c6a5628fd.jpeg)
![Recepten Recepten](https://www.zeelandia.nl/recepten/@@images/image-768-c13e4c38f1c1ac7484a2abbf22177bc4.jpeg)
Hartige Wintertulpen
Hartige Wintertulpen
Recept
10.000 g | 100 % | bloem | |
500 g | 5 % | gist | |
170 g | 1.7 % | bakkerszout | |
5.400 g | 54 % | water | |
1.500 g | 15 % | Exakt Ambacht |
Vulling
12.285 g | Boerenvulling (35 g per stuk) |
![Hartige Wintertulpen](https://www.zeelandia.nl/recepten/hartige-wintertulpen/@@images/image-400-a505178e06b9a8bea9fb1df62759e0e1.jpeg)
Werkwijze
De boerenvulling aanmaken.Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Deegtemperatuur 26°C.
Direct afwegen 1500 gram.
Bolrijs 15 minuten.
Verdelen en opbollen.
Na enige rust uitrollen tot een doorsnede van ca. 10 cm.
De buitenrand 4 maal insteken of gebruik de "Klaversteker" en de plakjes vochtig maken.
Vulling opspuiten (35 gram) en dichtvouwen tot een tulp.
Narijs ca. 60 minuten.
Oventemperatuur 250°C.
Baktijd ca. 12 minuten.
Uitkomst 351 stuks