Hazelnoot Suikerrondje
Hazelnoot Suikerrondje
Recept
| 8.000 g | 80 % | tarwebloem | } 100% |
| 2.000 g | 20 % | volkorentarwemeel | } |
| 1.000 g | 10 % | gist | |
| 5.800 g | 58 % | water | |
| 3.000 g | 30 % | Muesli 30 MZ * |
* Muesli 30 MZ bevat zout!
Vulling
| 2.500 g | 25 % | Hazelnootstukjes KC | |
| 2.500 g | 25 % | suikernibs P4 | |
| 2.500 g | 25 % | rozijnen |
Afwerking
| 1.950 g | Hazelnootstukjes KC (25 g per stuk) | ||
| 1.170 g | Mont Blanc (15 g per stuk) |
Werkwijze
Hazelnootstukjes KC (vulling) 30 minuten weken in 15% water,berekend over het gewicht van de Hazelnootstukjes KC.
Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Direct de vulling doorwerken.
Deegtemperatuur 27°C.
Afwegen 1500 gram.
Verdelen.
Deegstukjes decoreren met hazelnootstukjes.
7 deegstukjes in een ronde pie-plate zetten,
waarvan het middelste deegstukje opbollen.
Narijs 60 minuten.
Bakken met stoom.
Oventemperatuur 240°C.
Baktijd 15 minuten.
Na het afkoelen bestrooien met Mont Blanc.
Uitkomst 78 stuks.