Home » Recepten » Klaverbroodjes

Klaverbroodjes

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Klaverbroodjes

Werkwijze

Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Direct de vulling doorwerken.
Deegtemperatuur 27°C.
Afwegen 1200 gram.
Bolrijs 10 minuten.
Verdelen en opbollen.
Plaats 3 bolletjes in een cupje/bakje en strijken met Ovex Liquide.
Narijs ca. 60 minuten.

Oventemperatuur 210°C.
Baktijd 12 minuten.

Uitkomst 143 stuks

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Recept

5.000 g 55.6 % bloem } 100%
4.000 g 44.4 % Panomix Vienna * }
1.000 g 11.1 % boter
1.000 g 11.1 % gist
3.200 g 35.6 % water

* Panomix Vienna bevat zout!

Vulling

3.000 g 33.3 % cranberries
Document acties

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie