Recepten Recepten

Kroontjesbrood met Appel

Recept

10.000 g 100 % bloem
1.000 g 10 % gist
200 g 2 % bakkerszout
5.800 g 58 % water
2.200 g 22 % Maestro Vruchten

Vulling

6.000 g 60 % rozijnen
4.000 g 40 % appelstukjes
2.000 g 20 % krenten
1.000 g 10 % Sardimix
1.500 g 15 % Muesli Melange

Afwerking

2.220 g   Dip Advocaat Smaak
Kroontjesbrood met Appel

Werkwijze

De Muesli Melange ca. 20 minuten weken in 15% water, berekend over het gewicht van de Muesli Melange.
De appelstukjes evt. binden met appelpoeder.

Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Vulling direct na het kneden doorwerken.
Deegtemperatuur en temperatuur van de zuidvruchten 26°C.
Afwegen 450 gram.
Bolrijs 25 minuten.
Opnieuw opbollen en op platen zetten.
Narijs 45 minuten.
De bollen kruislings diep insnijden.

Oventemperatuur 220°C.
Baktijd 30 minuten.

Uitkomst 74 broden.

In het kruis afwerken met 30 gram Dip Advocaat Smaak en daarop evt. 3 eitjes leggen.