Recepten

Lemon Cheesecake

Fonceerdeeg

600 g   Hardewenerdeeg met Kanomix

Recept

800 g   Verona
360 g   water
360 g   Muffinolie *

* In verband met het s.g. de Muffinolie altijd wegen.

Vulling 1

200 g   Fruitful Lemon Cream

Vulling 2

500 g   Zeesan Curd/Yoghurt
1.000 g   water
200 g   roomkaas
800 g   slagroom

Afwerking

100 g   Mont Blanc

Decoratie

100 g   Fruitful Lemon Cream
100 g   Arabesque Blanc 29
Lemon Cheesecake

Werkwijze

Hardewenerdeeg uitrollen tot een dikte van 1,5 mm.
Uitsteken met taartringen met 12 cm doorsnede.

Meng de ingrediënten gedurende 3 minuten in de 2e versnelling met de vlinder tot een glad beslag.
Verdeel het beslag over de taartringen en spuit een spiraal Fruitful Lemon Cream op het beslag.

Oventemperatuur:
Inschietoven 180°C.
Rotatie oven 160°C.
Baktijd 35 minuten.

Bak de bodems goudbruin af.
Los de taartringen en plaats de bodems in een schone ring van 12 cm met een manderol van plastic.

Meng de Zeesan Curd/Yoghurt, roomkaas en het water tot een gladde massa.
Spatel de slagroom die voor 75% is opgeklopt er in gedeeltes door.

Vul de ring af met bavaroise en glad afstrijken.
Bavaroise altijd eerst in de koelkast en dan pas in de vriezer plaatsen om een goede gelering te krijgen.

Poeder de bevroren taarten af met Mont Blanc en decoreer ze met Arabesque Blanc 29 en Fruitful Lemon Cream.

Uitkomst 20 stuks