

Lente Suikerpoffen
Lente Suikerpoffen
Recept
10.000 g | 100 % | tarwebloem | |
800 g | 8 % | gist | |
200 g | 2 % | bakkerszout | |
6.000 g | 60 % | water | |
1.700 g | 17 % | Maestro Vruchten | |
300 g | 3 % | Cramix Goud |
Vulling 1
10.000 g | 100 % | zuidvruchten |
Vulling 2
2.400 g | boter | ||
2.400 g | basterdsuiker | ||
2.400 g | Maestro Amandelspijs Ei | ||
20 g | Wigo Compound Citroen |
Afwerking
2.896 g | Victoriabeslag met Decor Maïs Pareltjes (8 g per stuk) |

Werkwijze
Alle grondstoffen van vulling 2 mengen.Alle grondstoffen van de decoratie mengen.
Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Direct de vulling doorwerken.
Deegtemperatuur 25°C.
Afwegen 1200 gram.
Bolrijs 5 minuten.
Verdelen en opbollen.
Na enige rust de bolletjes ovaal uitrollen tot een dikte van 3 mm.
De plakjes iets bevochtigen.
Een streep (ca. 20 gram) van de spijs, boter en suikervulling in het midden spuiten en het tweede plakje erop leggen.
Strijken met ei of Ovex Liquide.
Decoreren met victoriabeslag.
Narijs 60 minuten.
Oventemperatuur 260°C.
Baktijd 9 minuten.
Uitkomst 362 stuks