Lentestol met Maestro Boterstol
Lentestol met Maestro Boterstol
Recept
| 10.000 g | 100 % | tarwebloem | |
| 1.000 g | 10 % | gist | |
| 200 g | 2 % | bakkerszout | |
| 6.200 g | 62 % | water | |
| 3.000 g | 30 % | Maestro Boterstol |
Vulling
| 10.000 g | 100 % | rozijnen | |
| 2.000 g | 20 % | krenten | |
| 1.000 g | 10 % | Sardimix | |
| 1.000 g | 10 % | Muesli Melange |
Vulling 2
| 6.240 g | Perla met Ei |
Afwerking
| 2.900 g | Dip Advocaat Smaak | ||
| 2.900 g | Scaldis Wit |
Decoratie
| 600 g | chocolade bloesem wit | ||
| 60 g | Pajets Chocolade |
Werkwijze
De Muesli Melange ca. 20 minuten weken in 15% water berekend over het gewicht van de Muesli Melange.Van alle grondstoffen een afgekneed deeg vormen.
Vulling direct na het kneden doorwerken.
Deegtemperatuur 26°C.
Afwegen 600 gram.
Bolrijs 20 minuten.
Na de bolrijs 120 gram spijs invouwen en ei-vormig opmaken.
Narijs 45 minuten.
Oventemperatuur 190°C.
Baktijd 30 minuten.
Uitkomst 57 Lentestollen.
Afwerken met een glaceermassa van de Dip Advocaat Smaak en Scaldis Wit.
Overstrooien met chocolade bloesem wit en Pajets Chocolade.