Recepten Recepten

Lentestol met Maestro Boterstol

Recept

10.000 g 100 % bloem
1.000 g 10 % gist
200 g 2 % bakkerszout
6.200 g 62 % water
3.000 g 30 % Maestro Boterstol

Vulling

10.000 g 100 % rozijnen
2.000 g 20 % krenten
1.000 g 10 % Sardimix
1.000 g 10 % Muesli Melange

Vulling 2

6.240 g   Perla met Ei

Afwerking

2.900 g   Dip Advocaat Smaak
2.900 g   Scaldis Wit

Decoratie

600 g   chocolade bloesem wit
60 g   Pajets Chocolade
Lentestol met Maestro Boterstol

Werkwijze

De Muesli Melange ca. 20 minuten weken in 15% water berekend over het gewicht van de Muesli Melange.

Van alle grondstoffen een afgekneed deeg vormen.
Vulling direct na het kneden doorwerken.
Deegtemperatuur 26°C.
Afwegen 600 gram.
Bolrijs 20 minuten.
Na de bolrijs 120 gram spijs invouwen en ei-vormig opmaken.
Narijs 45 minuten.

Oventemperatuur 190°C.
Baktijd 30 minuten.

Uitkomst 57 Lentestollen.

Afwerken met een glaceermassa van de Dip Advocaat Smaak en Scaldis Wit.
Overstrooien met chocolade bloesem wit en Pajets Chocolade.