Recepten Recepten

Lentewolkje

Recept

10.000 g 100 % bloem
1.000 g 10 % gist
200 g 2 % bakkerszout
6.200 g 62 % water
3.000 g 30 % Maestro Boterstol

Vulling 1

2.000 g 20 % appelstukjes
12.000 g 120 % rozijnen
2.000 g 20 % krenten

Vulling 2

5.800 g   Maestro Amandelspijs
1.400 g   Renetta Appelspijs

Afwerking

1.200 g   Dip Neutraal
1.200 g   Scaldis Wit

Decoratie

1.600 g   Chocoladeschaafsel Wit
Lentewolkje

Werkwijze

Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Deegtemperatuur 26°C.
De vulling direct doorwerken.
Afwegen 450 gram.
Bolrijs 25 minuten.
Een pil van 90 gram aangemaakte spijs invouwen en opmaken in een eivorm.
Narijs ca. 45 minuten.

Oventemperatuur 210°C.
Baktijd 35 minuten.

Na het afkoelen overgieten met een mengsel van Dip Neutraal en Scaldis Wit.
De Dip en Scaldis zo verwarmen dat deze net vloeibaar is.
Decoreren met witte chocolade schaafsel.

Uitkomst 80 stuks.