![Recepten Recepten](https://www.zeelandia.nl/recepten/@@images/image-1280-7ea2359fb685f5175f85384c6a5628fd.jpeg)
![Recepten Recepten](https://www.zeelandia.nl/recepten/@@images/image-768-c13e4c38f1c1ac7484a2abbf22177bc4.jpeg)
Luxe Vruchten Zadenbollen
Luxe Vruchten Zadenbollen
Recept
6.000 g | 60 % | bloem | } 100% |
2.500 g | 25 % | volkorenmeel | } |
1.500 g | 15 % | Toscane Donker 30 MZ * | } |
800 g | 8 % | gist | |
6.200 g | 62 % | water | |
1.500 g | 15 % | Muesli 30 MZ ** |
* Toscane Donker 30 MZ bevat zout!
** Muesli 30 MZ bevat zout!
Vulling
5.000 g | 50 % | Vruchtenmelange | |
2.500 g | 25 % | rozijnen | |
2.500 g | 25 % | krenten |
Decoratie
6.150 g | pompoenpitten (15 g per stuk) | ||
410 g | roggebloem (1 g per stuk) |
![Luxe Vruchten Zadenbollen](https://www.zeelandia.nl/recepten/luxe-vruchten-zadenbollen/@@images/image-400-a505178e06b9a8bea9fb1df62759e0e1.jpeg)
Werkwijze
De vruchtenmelange wassen, minimaal 4 en maximaal 24 uur van te voren.Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Direct de vulling doorwerken.
Deegtemperatuur 26°C.
Afwegen 2100 gram.
Bolrijs 5 minuten.
Verdelen en opbollen.
Strijken met Ovex Liquide.
Decoreren met pompoenpitten.
Narijs ca 90 minuten.
Voor het bakken bestrooien met roggebloem.
Oventemperatuur 260°C.
Baktijd ca. 8 minuten.
Uitkomst 410 stuks