Home » Recepten » Luxe Vruchten Zadenbollen

Luxe Vruchten Zadenbollen

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Luxe Vruchten Zadenbollen

Werkwijze

De vruchtenmelange wassen, minimaal 4 en maximaal 24 uur van te voren.

Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Direct de vulling doorwerken.
Deegtemperatuur 26°C.
Afwegen 2100 gram.
Bolrijs 5 minuten.
Verdelen en opbollen.
Strijken met Ovex Liquide.
Decoreren met pompoenpitten.
Narijs ca 90 minuten.
Voor het bakken bestrooien met roggebloem.

Oventemperatuur 260°C.
Baktijd ca. 8 minuten.

Uitkomst 410 stuks

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Recept

6.000 g 60 % bloem } 100%
2.750 g 27.5 % volkorenmeel }
1.250 g 12.5 % Toscane Donker 25 MZ * }
800 g 8 % gist
6.200 g 62 % water
1.500 g 15 % Muesli 30 MZ **

* Toscane Donker 25 MZ bevat zout!
** Muesli 30 MZ bevat zout!

Vulling

5.000 g 50 % Vruchtenmelange
2.500 g 25 % rozijnen
2.500 g 25 % krenten

Decoratie

6.150 g   pompoenpitten (15 g per stuk)
410 g   roggebloem (1 g per stuk)
Document acties

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie