
Macaron Kuiken
Macaron Kuiken
Recept 1
1.000 g | Macaronmix Amandel | |
184 g | water | |
8 g | Eigeel E102 E110 | |
8 g | Citroengeel E102 |
Recept 2
320 g | Macaronmix Amandel | |
54 g | water | |
1 g | Blauw E131 | |
5 g | groene kleurstof |
Vulling
420 g | Dip Advocaat Smaak |
Afwerking
700 g | Dip Neutraal * |
* Kleuren naar behoefte.

Werkwijze
Meng recept 1 gedurende 5 minuten in 1e versnelling met vlindergard.Spuit doppen van ongeveer 12 gram en 5 gram op een bakplaat met siliconenpapier ver genoeg uit elkaar zodat ze nog samenvloeien.
Na het opspuiten minimaal 2 uur laten drogen.
Meng recept 2 gedurende 5 minuten in 1e versnelling met vlindergard.
Spuit 35 baantjes van 8 cm met een gewicht van ca. 10 gram op een bakplaat met siliconenpapier.
Na het opspuiten minimaal 2 uur laten drogen.
Oventemperatuur:
Inschietoven 150°C.
Rotatieoven 130°C
Baktijd 25 minuten (bakken met de schuif open).
Spuit 12 gram Dip Advocaat Smaak op een kuikenmacaron en sluit af met een kuikenmacaron.
Kleur de Dip Neutraal in de kleuren groen, rood en oranje.
Spuit met een kartelspuit groene dotjes dip op de groene macaron en zet het kuiken hierop vast.
Decoreer het kuiken af van met gekleurde dip.
Uitkomst 35 stuks