Recepten Recepten

Maple Pecan Pie

Recept

700 g   Bakkerskoekmix
300 g   Mekufa
250 g   water
150 g   Muffinolie *

* In verband met het s.g. de Muffinolie altijd wegen.

Vulling

300 g   Perla Amandelpan
75 g   gehakte pecannoten
75 g   Maple syrup
20 g   Maple siroop Monin

Bavaroise

150 g   Zeesan Neutraal
150 g   water
30 g   Maple syrup
30 g   Maple siroop Monin
750 g   slagroom

Afwerking

150 g   ColdJel Neutraal
75 g   Zeesan Neutraal
75 g   water
75 g   Maple syrup
50 g   gehakte pecannoten
Maple Pecan Pie

Werkwijze

Meng alle grondstoffen gedurende 5 minuten in de eerste versnelling. Een plaat van 60 x 20 cm bekleden met siliconen papier en inspuiten met Carlex. Verdeel het beslag over de bakplaat en strijk deze glad af.
Meng de Perla Amandelpan met pecanstukjes, maple syrup en Maple siroop Monin. Spuit banen op het beslag.

Oventemperatuur:
Inschietoven 170°C.
Rotatieoven 150°C.
Baktijd ca. 25 minuten.

Meng de Zeesan Neutraal met het water en voeg beide maple siropen toe. Voeg 1/3 deel slagroom (voor 75% opgeklopt)
toe en meng goed. Spatel het overige slagroom door en verdeel de massa over de afgekoelde plaat. Breng met een
glaceermes een mooi grof patroon aan. Laat de bavaroise geleren in de koeling en vries daarna in.

Meng Zeesan Neutraal met water en maple syrup, laat 10 minuten wellen. Verwarm de ColdJel Neutraal en het Zeesan mengsel
tot ca. 40°C. Meng beide en voeg de pecanstukjes toe. Eventueel een drup Araba Mocca toevoegen voor extra kleur.
Schenk deze massa over de bevroren plaat en verdeel gelijkmatig en laat geleren.
Los uit de plaat en snijden in 7 schnitten

Uitkomst 7 stuks