Recept
3.000 g
|
|
Vero Extra Cakepoeder |
1.500 g
|
|
boter |
1.500 g
|
|
ei |
15 g
|
|
bakkerszout |
50 g
|
|
Cacao |
50 g
|
|
castorsuiker |
Afwerking
2.000 g
|
|
Dip Choco |
500 g
|
|
Dip Advocaat Smaak |
Decoratie
150 g
|
|
kokos * |
80 g
|
|
chocolade ** |
* geel kleuren
** haasje
Werkwijze
Meng alle grondstoffen (m.u.v. de castorsuiker en cacao) op bakkerijtemperatuur 5 minuten in 1e versnelling met de vlindergard.
Soortelijk gewicht 850 gram/liter.
Op 2 kg van dit beslag de cacao en castorsuiker doorwerken.
Spuit drie dikke strepen beslag, daarop twee strepen chocoladebeslag, vervolgens twee strepen beslag en als laatste 1 streep chocoladebeslag.
Totaal 400 gram cakebeslag en 200 gram chocoladebeslag in 1 tulbandvorm.
Oventemperatuur:
Inschietoven 150°C - 160°C.
Rotatieoven 130°C - 140°C.
Baktijd 50 - 60 minuten.
Na afkoelen overgieten met Dip Choco van 32°C en aanzetten met geel gekleurde kokos.
De Dip Advokaat Smaak van 32°C op de bovenkant van de tulband spuiten zodat het er mooi afdruipt.
Plaats een klein paashaasje in het midden van de tulband.
Uitkomst 10 stuks