![Recepten Recepten](https://www.zeelandia.nl/recepten/@@images/image-1280-7ea2359fb685f5175f85384c6a5628fd.jpeg)
![Recepten Recepten](https://www.zeelandia.nl/recepten/@@images/image-768-c13e4c38f1c1ac7484a2abbf22177bc4.jpeg)
Marmer Tulband met Vero Extra en Fantasy Chocnut Cake
Marmer Tulband met Vero Extra en Fantasy Chocnut Cake
Recept 1
3.000 g | Vero Extra Cake | |
1.500 g | boter | |
1.500 g | ei | |
15 g | bakkerszout |
Recept 2
4.000 g | Fantasy Chocnut Cake | |
800 g | ei | |
800 g | water |
![Marmer Tulband met Vero Extra en Fantasy Chocnut Cake](https://www.zeelandia.nl/recepten/marmer-tulband-met-vero-extra-en-fantasy-chocnut-cake/@@images/image-400-a505178e06b9a8bea9fb1df62759e0e1.jpeg)
Werkwijze
Vero Extra Cake, boter, ei en zout 5 minuten in 1e versnelling met vlindergard opkloppen.Soortelijk gewicht 850 gram/liter.
Fantasy Chocnut Cake, ei en water 5 minuten in 1e versnelling met vlindergard mengen.
Deze twee met elkaar mengen.
Tulbandvorm van 18 x 10 cm hoog vullen met 500 gram beslag.
Oventemperatuur 150°C.
Baktijd 60 minuten, afhankelijk van de grootte.
Uitkomst 23 tulbanden.
Er zijn drie methodes om een marmer-caketulband af te vullen nl :
a. Drie dikke witte strepen beslag, daarop twee chocolade strepen beslag, vervolgens twee witte
en als laatste 1 chocolade streep afvullen.
b. 1/2 deel van het blik vullen met wit beslag, 1/2 met chocolade beslag.
c. 1/2 deel wit beslag mengen met 1/2 deel chocolade beslag, het geheel 2 tot 3 keer omspatelen.