Recepten

Marmer Tulband met Vero Extra en Fantasy Chocnut Cake

Recept 1

3.000 g   Vero Extra Cakepoeder
1.500 g   boter
1.500 g   ei
15 g   bakkerszout

Recept 2

4.000 g   Fantasy Chocnut Cake
800 g   ei
800 g   water
Marmer Tulband met Vero Extra en Fantasy Chocnut Cake

Werkwijze

Vero Extra Cakepoeder, boter, ei en zout 5 minuten in 1e versnelling met vlindergard opkloppen.
Soortelijk gewicht 850 gram/liter.

Fantasy Chocnut Cake, ei en water 5 minuten in 1e versnelling met vlindergard mengen.
Deze twee met elkaar mengen.
Tulbandvorm van 18 x 10 cm hoog vullen met 500 gram beslag.

Oventemperatuur 150°C.
Baktijd 60 minuten, afhankelijk van de grootte.

Uitkomst 23 tulbanden.


Er zijn drie methodes om een marmer-caketulband af te vullen nl :

a. Drie dikke witte strepen beslag, daarop twee chocolade strepen beslag, vervolgens twee witte
en als laatste 1 chocolade streep afvullen.

b. 1/2 deel van het blik vullen met wit beslag, 1/2 met chocolade beslag.

c. 1/2 deel wit beslag mengen met 1/2 deel chocolade beslag, het geheel 2 tot 3 keer omspatelen.