Recepten

Meesterlijke Plaatstol

Recept

10.000 g 100 % bloem
800 g 8 % gist
200 g 2 % bakkerszout
6.500 g 65 % water
3.000 g 30 % Maestro Boterstol

Vulling 1

10.000 g 100 % rozijnen
2.000 g 20 % krenten
1.500 g 15 % Muesli Melange

Vulling 2

15.400 g   Maestro Amandelspijs Ei (1.400 g per stuk)

Decoratie 1

11.440 g   Gele room met Maestro Creme Vanille (1.040 g per stuk)

Afwerking

3.300 g   Paletta Spray Neutraal (300 g per stuk)

Decoratie

600 g   amandelschaafsel
Meesterlijke Plaatstol

Werkwijze

De Muesli Melange ca. 20 minuten weken in 15% water berekend over het gewicht van de Muesli Melange.

Van alle grondstoffen een afgekneed deeg vormen.
Direct de vulling doorwerken.
Afwegen 1500 gram.
Uitrollen tot een rechthoekige plak van 60 x 40 cm.
Verdeel 7 spijspillen van 200 gram over de breedte van de plaat.
Leg hierop de bovenplak.
Narijs 60 minuten.
Spuit voor het bakken 8 strepen geleroom van 130 gram op de bovenplak.

Oventemperatuur 220-200°C.
Baktijd 35 minuten.

Uitkomst 11 platen

Na het afkoelen, afgeleren en overstrooien met amandelschaafsel.
Snijden in de gewenste grootte.