Recepten

Meringues Caramel

Recept

200 g   Bianca
200 g   water
400 g   suiker
200 g   hazelnoten *
80 g   Wigo Compound Caramel **

* of vervangen door andere noten
** of vervangen door 50 gram Zeesan

Decoratie

80 g   Gletscher Fondant
1 g   Wigo Compound Caramel
Meringues Caramel

Werkwijze

Bianca, 200 gram suiker en water van ca. 70°C opkloppen tot een stevige schuim.
Draai de andere 200 gram suiker na in de tweede versnelling, bij gebruik van Zeesan Caramel dit mengen met de suiker.
Draai de schuim ca 5 minuten na in de tweede versnelling, voeg in de laatste minuut de Wigo Compound Caramel door.
100 gram schuim met twee krabbers op een bakplaat met bakpapier scheppen.
Decoreren met Hazelnoten en eventueel iets Butterscotch.

Fondant (45°C) met de Wigo Compound Caramel mengen en voor het bakken over het schuim decoreren.

Oventemperatuur:
Inschietoven 150°C.
Rotatieoven 130°C.
Baktijd 90 minuten.

Uitkomst 10 stuks