Moederdag Aardbeientaart met Zeesan Strawberry
Moederdag Aardbeientaart met Zeesan Strawberry
Recept
| 1.000 g | Moscaplus | |
| 800 g | ei | |
| 100 g | water | |
| 25 g | Citroenrasp |
Vulling
| 250 g | Zeesan Strawberry | |
| 325 g | water | |
| 1.250 g | slagroom | |
| 600 g | Fruitful Strawberry |
Decoratie
| 400 g | Fruitful Apricot Jam | |
| 600 g | aardbeien | |
| 300 g | Paletta Spray Neutraal | |
| 500 g | slagroom |
Werkwijze
Doe eerst de eieren, water en Citroenrasp in het bekken, daarna de Moscaplus toevoegen en het geheel in de laagste versnelling door elkaar mengen.Draaitijd minimaal 8 minuten, verdeeld in ca. 6 minuten hogere en 2 minuten lagere versnelling.
Soortelijk gewicht 290-320 gram/liter.
Beslag uitstrijken op een plaat van 60 x 40 cm.
Oventemperatuur 180°C
Baktijd 25 minuten
Meng de Zeesan Strawberry met het water tot een gladde massa.
Spatel de slagroom die voor 75 % is opgeklopt erdoor.
Kapsel 1 maal doorsnijden, op een diepvries plaat leggen en vullen met Fruitful Strawberry en daarop de aardbeienbavaroise verdelen.
De bovenkant dichtstrijken met Fruitful Apricot Jam en koelen.
Na het koelen in 6 vierkante taarten snijden.
Het midden decoreren met aardbeien.
Afgeleren met Paletta Spray Neutraal.
Afwerken met kleine bolletjes slagroom.
Uitkomst 6 moederdagtaarten