Recepten

Moederdag Aardbeientaart met Zeesan Strawberry

Recept

1.000 g   Moscaplus
800 g   ei
100 g   water
25 g   Citroenrasp

Vulling

250 g   Zeesan Strawberry
325 g   water
1.250 g   slagroom
600 g   Fruitful Strawberry

Decoratie

400 g   Fruitful Apricot Jam
600 g   aardbeien
300 g   Paletta Spray Neutraal
500 g   slagroom
Moederdag Aardbeientaart met Zeesan Strawberry

Werkwijze

Doe eerst de eieren, water en Citroenrasp in het bekken, daarna de Moscaplus toevoegen en het geheel in de laagste versnelling door elkaar mengen.
Draaitijd minimaal 8 minuten, verdeeld in ca. 6 minuten hogere en 2 minuten lagere versnelling.

Soortelijk gewicht 290-320 gram/liter.

Beslag uitstrijken op een plaat van 60 x 40 cm.

Oventemperatuur 180°C
Baktijd 25 minuten

Meng de Zeesan Strawberry met het water tot een gladde massa.
Spatel de slagroom die voor 75 % is opgeklopt erdoor.
Kapsel 1 maal doorsnijden, op een diepvries plaat leggen en vullen met Fruitful Strawberry en daarop de aardbeienbavaroise verdelen.
De bovenkant dichtstrijken met Fruitful Apricot Jam en koelen.

Na het koelen in 6 vierkante taarten snijden.
Het midden decoreren met aardbeien.
Afgeleren met Paletta Spray Neutraal.

Afwerken met kleine bolletjes slagroom.
 
Uitkomst 6 moederdagtaarten