Recepten Recepten

Moederdagtaart met Zeesan Strawberry

Recept

400 g   Moscalux
320 g   ei
40 g   water
10 g   Citroenrasp

Vulling

200 g   Zeesan Strawberry
250 g   water
1.000 g   slagroom

Decoratie

500 g   aardbeien
300 g   ColdJel Neutraal
Moederdagtaart met Zeesan Strawberry

Werkwijze

Doe eerst de eieren, water en Citroenrasp in het bekken, daarna de Moscalux toevoegen en het geheel in de laagste versnelling door elkaar mengen.
Het beslag opkloppen in een planeetmenger.
Draaitijd 8 minuten, verdeeld in 6 minuten hogere en 2 minuten lagere versnelling.
Afhankelijk van het type machine kan ook 4 minuten in een hogere en 4 minuten in een lagere versnelling gedraaid worden.

Soortelijk gewicht 270-310 gram per liter.
150 gram afvullen in pannetjes van 17 cm doorsnee.

Baktijd voor pannen ca. 20 minuten.

Oventemperatuur inschietoven ca. 190°C - wasemschuif laatste 10 minuten geopend.
Rotatieoven ca. 170°C - wasemschuif gesloten.

Meng de Zeesan Strawberry met het water tot een gladde massa.
Spatel de slagroom die voor 75 % is opgeklopt er door.
Taartje tweemaal doorsnijden en tweemaal vullen met aardbei bavaroise dat men in bollen opspuit, op de tweede laag bollen de gewassen aardbeien leggen en afglanzen met Coldjel Neutraal.

Steek uit de bovenste plak een hart en maak hem rood door middel van GoldJel Neutraal te mengen iets helderrode kleurstof.
Leg het rode hart op de aardbeien.

Voldoende voor 5 taartjes met een diameter van 17 cm.