Recepten

Mueslikoeken met Shapemix 75 MZ

Recept

2.000 g   Shapemix 75 MZ *
1.750 g   volkorenmeel
400 g   Beurrine **
3.000 g   margarine
1.750 g   bruine basterdsuiker
1.250 g   ei
1.000 g   Muesli Melange
600 g   Zonnebloempitten
600 g   pompoenpitten
600 g   Hazelnootstukje KC
600 g   lijnzaad
75 g   Kaneel Orenta

* Shapemix 75 MZ bevat zout!
** of Romella

Mueslikoeken met Shapemix 75 MZ

Werkwijze

Meng de bruine basterdsuiker met ei en margarine.
Voeg de andere grondstoffen toe en meng tot een deeg.

Deeg koelen en de volgende dag doorwerken.

Het deeg uitrollen tot een dikte van 7 mm.
Uitsteken met een steker van 7 cm en op met Carlex gesmeerde platen zetten met iets
tussenruimte om aan elkaar bakken te voorkomen. Eventueel het deeg op de werkbank
uitsteken om de uitrolband schoon te houden.

Oventemperatuur:
Inschietoven 175°C.
Rotatieoven 155°C.
Baktijd 15 minuten.
                                                                                                                                                                                                                                 
Uitkomst 425 stuks

Deze koeken kunnen ook gemaakt worden met roomboter, maar dan het deeg binnen 24 uur verwerken en bakken.