Home » Recepten » Nonnevotten

Nonnevotten

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Nonnevotten

Werkwijze

Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Begin met 2/3 van de hoeveelheid water.
Wanneer het deeg goed gevormd is, afslappen met de rest van het water.
Deegtemperatuur 24°C.
Afwegen 1400 gram.
Bolrijs 15 minuten.
Verdelen en opbollen.
De bolletjes langrollen en er een losse knoop inleggen.
Op kleedjes laten rijzen.
Na voldoende rijs bakken.

Olietemperatuur 180°C.
Baktijd 7 minuten.

Uitkomst 33 stuks

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Recept

1.000 g 100 % Jung Berlina * } 100%
50 g 5 % Cramix Goud
60 g 6 % gist
280 g 28 % water
200 g 20 % ei

* Jung Berlina bevat zout!

Document acties

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie