![Recepten Recepten](https://www.zeelandia.nl/recepten/@@images/image-1280-7ea2359fb685f5175f85384c6a5628fd.jpeg)
![Recepten Recepten](https://www.zeelandia.nl/recepten/@@images/image-768-c13e4c38f1c1ac7484a2abbf22177bc4.jpeg)
Nonnevotten
Nonnevotten
Recept
1.000 g | 100 % | Berlina * | |
50 g | 5 % | Cramix Goud | |
60 g | 6 % | gist | |
280 g | 28 % | water | |
200 g | 20 % | ei |
* Berlina bevat zout! Jung Berlina bevat zout!
![Nonnevotten](https://www.zeelandia.nl/recepten/nonnevotten/@@images/image-400-a505178e06b9a8bea9fb1df62759e0e1.jpeg)
Werkwijze
Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.Begin met 2/3 van de hoeveelheid water.
Wanneer het deeg goed gevormd is, afslappen met de rest van het water.
Deegtemperatuur 24°C.
Afwegen 1400 gram.
Bolrijs 15 minuten.
Verdelen en opbollen.
De bolletjes langrollen en er een losse knoop inleggen.
Op kleedjes laten rijzen.
Na voldoende rijs bakken.
Olietemperatuur 180°C.
Baktijd 7 minuten.
Uitkomst 33 stuks