Noten & Vruchten Power
Noten & Vruchten Power
Recept
| 3.500 g | 35 % | volkorentarwemeel | } 100% |
| 2.500 g | 25 % | Multikorn Ambacht 25 MZ * | } |
| 2.500 g | 25 % | tarwebloem | } |
| 1.500 g | 15 % | roggebloem | } |
| 50 g | 0.5 % | bakkerszout | |
| 500 g | 5 % | gist | |
| 8.500 g | 85 % | water | |
| 1.000 g | 10 % | Maestro Boterstol | |
| 400 g | 4 % | Protea | |
| 200 g | 2 % | Speculaas Orenta | |
| 200 g | 2 % | Cacao |
* Multikorn Ambacht 25 MZ bevat zout!
Vulling
| 4.000 g | 40 % | rozijnen | |
| 3.000 g | 30 % | amandelen | |
| 2.500 g | 25 % | dadels | |
| 2.500 g | 25 % | vijgen | |
| 2.500 g | 25 % | abrikozen | |
| 2.000 g | 20 % | pruimen | |
| 1.000 g | 10 % | walnoten |
Werkwijze
Rooster de amandelen en de walnoten.ca. 30 minuten weken in 15% water, berekend over het gewicht van de amandelen en de walnoten.
Kneed afhankelijk een deeg met 65% water.
Voor een goede vochtopname iets langer in de eerste versnelling draaien.
Voeg, wanneer het deeg gevormd is, het resterende water geleidelijk toe.
Direct de vulling doordraaien.
Deegtemperatuur 26°C.
Afwegen 650 gram.
Opmaken en in halve blikken plaatsen.
Narijs ca. 15 minuten.
Bakken met stoom.
Oventemperatuur 250°C > 210°C.
Baktijd ca. 40 minuten.
Uitkomst 37 stuks