Recepten Recepten

Noten & Vruchten Power

Recept

3.500 g 35 % volkorentarwemeel } 100%
2.500 g 25 % Multikorn Ambacht 25 MZ * }
2.500 g 25 % tarwebloem }
1.500 g 15 % roggebloem }
50 g 0.5 % bakkerszout
500 g 5 % gist
8.500 g 85 % water
1.000 g 10 % Maestro Boterstol
400 g 4 % Protea
200 g 2 % Speculaas Orenta
200 g 2 % Cacao

* Multikorn Ambacht 25 MZ bevat zout!

Vulling

4.000 g 40 % rozijnen
3.000 g 30 % amandelen
2.500 g 25 % dadels
2.500 g 25 % vijgen
2.500 g 25 % abrikozen
2.000 g 20 % pruimen
1.000 g 10 % walnoten
Noten & Vruchten Power

Werkwijze

Rooster de amandelen en de walnoten.
ca. 30 minuten weken in 15% water, berekend over het gewicht van de amandelen en de walnoten.

Kneed afhankelijk een deeg met 65% water.
Voor een goede vochtopname iets langer in de eerste versnelling draaien.
Voeg, wanneer het deeg gevormd is, het resterende water geleidelijk toe.
Direct de vulling doordraaien.
Deegtemperatuur 26°C.
Afwegen 650 gram.
Opmaken en in halve blikken plaatsen.
Narijs ca. 15 minuten.
Bakken met stoom.

Oventemperatuur 250°C > 210°C.
Baktijd ca. 40 minuten.

Uitkomst 37 stuks