Nutella Berliner Bollen met Berlina
Nutella Berliner Bollen met Berlina
Recept
| 1.000 g | 100 % | Berlina * | |
| 60 g | 6 % | gist | |
| 300 g | 30 % | water | |
| 200 g | 20 % | ei |
* Berlina bevat zout!
Vulling
| 780 g | Nutella® (20 g per stuk) * |
* Nutella® is een geregistreerd handelsmerk van Ferrero.
Decoratie
| 78 g | fijne suiker (2 g per stuk) |
Werkwijze
Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg maken.Begin met 2/3 van de hoeveelheid water.
Wanneer het deeg goed gevormd is, afslappen met de rest van het water.
Deeg goed afkneden.
Deegtemperatuur 26-27°C.
Afwegen 1200 gram.
Bolrijs 25 minuten.
Verdelen en opbollen.
Op kleedjes laten rijzen.
Als de bolletjes voor 3/4 gerezen zijn, een huid op het deeg laten trekken.
Bakken in olie van 180°C.
De bovenzijde eerst in de olie.
Baktijd: bovenzijde 3 minuten, onderzijde 3 minuten, omdraaien dan nog 1 minuut.
Na het bakken vullen met Nutella (ca. 30°C.) en door de fijne suiker rollen.
Uitkomst 39 stuks