Recepten Recepten

Nutella Berliner Bollen met Berlina

Recept

1.000 g 100 % Berlina *
60 g 6 % gist
300 g 30 % water
200 g 20 % ei

* Berlina bevat zout!

Vulling

780 g   Nutella® (20 g per stuk) *

* Nutella® is een geregistreerd handelsmerk van Ferrero.

Decoratie

78 g   fijne suiker (2 g per stuk)
Nutella Berliner Bollen met Berlina

Werkwijze

Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg maken.
Begin met 2/3 van de hoeveelheid water.
Wanneer het deeg goed gevormd is, afslappen met de rest van het water.
Deeg goed afkneden.
Deegtemperatuur 26-27°C.
Afwegen 1200 gram.
Bolrijs 25 minuten.
Verdelen en opbollen.
Op kleedjes laten rijzen.
Als de bolletjes voor 3/4 gerezen zijn, een huid op het deeg laten trekken.

Bakken in olie van 180°C.
De bovenzijde eerst in de olie.
Baktijd: bovenzijde 3 minuten, onderzijde 3 minuten, omdraaien dan nog 1 minuut.
 
Na het bakken vullen met Nutella (ca. 30°C.) en door de fijne suiker rollen.

Uitkomst 39 stuks