Recepten Recepten

Nutella Muffins met Royal Muffin

Recept

1.000 g   Royal Muffin
450 g   water
400 g   Muffinolie *

* In verband met het s.g. de Muffinolie altijd wegen.

Vulling

312 g   Nutella® (13 g per stuk) *

* Nutella® is een geregistreerd handelsmerk van Ferrero.

Afwerking

250 g   ColdJel Neutraal
25 g   Arabesque Noir 58

Decoratie

72 g   gebroken hazelnoten (3 g per stuk)
Nutella Muffins met Royal Muffin

Werkwijze

Royal Muffin, water en Muffinolie met de vlinder tot een glad beslag draaien.
Planeetmenger 5 minuten in 1e versnelling.

Vul de Muffincups met 75 gram beslag.

Oventemperatuur:
Inschietoven 180°C
Rotatieoven 160°C
Baktijd ca. 25 minuten.

Injecteer na het bakken ongeveer 13 gram Nutella (ca. 30°C) in de muffin.

Vermeng de warme ColdJel Neutraal met de Arabesque Noir 58 en haal de muffins door.
Decoreren met de gebroken hazelnoten.

Uitkomst 24 stuks