Nutella Muffins met Royal Muffin
Nutella Muffins met Royal Muffin
Recept
| 1.000 g | Royal Muffin | |
| 450 g | water | |
| 400 g | Muffinolie * |
* In verband met het s.g. de Muffinolie altijd wegen.
Vulling
| 312 g | Nutella® (13 g per stuk) * |
* Nutella® is een geregistreerd handelsmerk van Ferrero.
Afwerking
| 250 g | ColdJel Neutraal | |
| 25 g | Arabesque Noir 58 |
Decoratie
| 72 g | gebroken hazelnoten (3 g per stuk) |
Werkwijze
Royal Muffin, water en Muffinolie met de vlinder tot een glad beslag draaien.Planeetmenger 5 minuten in 1e versnelling.
Vul de Muffincups met 75 gram beslag.
Oventemperatuur:
Inschietoven 180°C
Rotatieoven 160°C
Baktijd ca. 25 minuten.
Injecteer na het bakken ongeveer 13 gram Nutella (ca. 30°C) in de muffin.
Vermeng de warme ColdJel Neutraal met de Arabesque Noir 58 en haal de muffins door.
Decoreren met de gebroken hazelnoten.
Uitkomst 24 stuks