![Recepten Recepten](https://www.zeelandia.nl/recepten/@@images/image-1280-7ea2359fb685f5175f85384c6a5628fd.jpeg)
![Recepten Recepten](https://www.zeelandia.nl/recepten/@@images/image-768-c13e4c38f1c1ac7484a2abbf22177bc4.jpeg)
Old Black Beauty
Old Black Beauty
Recept
3.500 g | 35 % | bloem | } 100% |
3.500 g | 35 % | volkorenmeel | } |
3.000 g | 30 % | Toscane Donker 30 MZ * | } |
400 g | 4 % | gist | |
5.400 g | 54 % | water | |
800 g | 8 % | Aromalt Dubbel Donker |
* Toscane Donker 30 MZ bevat zout!
Vulling
2.000 g | 20 % | zonnebloempitten (getoast) |
Decoratie
1.500 g | Zonnebloempitten | ||
215 g | roggebloem |
![Old Black Beauty](https://www.zeelandia.nl/recepten/old-black-beauty/@@images/image-400-a505178e06b9a8bea9fb1df62759e0e1.jpeg)
Werkwijze
Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.Voor een goede vochtopname wat langer in de eerste versnelling kneden.
Direct de vulling doordraaien.
Deegtemperatuur 26°C.
Afwegen 430 gram.
Bol- puntrijs 45 minuten.
Opmaken en decoreren met zonnebloempitten.
Narijs 60 minuten.
Voor het bakken insnijden in de lengterichting en bestrooien met roggebloem.
Bakken met stoom.
Oventemperatuur 240°C.
Baktijd 35 minuten.
Uitkomst 43 stuks.