Oliebollen met Nutella
Oliebollen met Nutella
Recept
| 10.000 g | 100 % | Parade Oliebol Goud * | |
| 400 g | 4 % | gist | |
| 8.600 g | 86 % | water |
* Parade Oliebol Goud bevat zout!
Vulling
| 3.555 g | Nutella® (15 g per stuk) * |
* Nutella® is een geregistreerd handelsmerk van Ferrero.
Werkwijze
Berekenen van de watertemperatuur:2x gewenste beslagtemperatuur - temperatuur mix = watertemperatuur.
Al het water in 1 keer doseren (eerst gist oplossen in het water dan de mix).
Beslag draaien in planeetmenger met een vlindergarde.
Van alle grondstoffen een licht taai beslag maken.
Gewenste beslagtemperatuur is 27°C.
Narijs 20 minuten, daarna starten met doseren.
Olietemperatuur 175-180°C.
Baktijd 8 minuten (baktijd 1 minuut per 10 gram).
Uitkomst 237 stuks
Na het afkoelen vullen met Nutella (ca. 30°C).