Recepten Recepten

Oliebollen met Nutella

Recept

10.000 g 100 % Parade Oliebol Goud *
400 g 4 % gist
8.600 g 86 % water

* Parade Oliebol Goud bevat zout!

Vulling

3.555 g   Nutella® (15 g per stuk) *

* Nutella® is een geregistreerd handelsmerk van Ferrero.

Oliebollen met Nutella

Werkwijze

Berekenen van de watertemperatuur:
2x gewenste beslagtemperatuur - temperatuur mix = watertemperatuur.

Al het water in 1 keer doseren (eerst gist oplossen in het water dan de mix).
Beslag draaien in planeetmenger met een vlindergarde.
Van alle grondstoffen een licht taai beslag maken.
Gewenste beslagtemperatuur is 27°C.
Narijs 20 minuten, daarna starten met doseren.

Olietemperatuur 175-180°C.
Baktijd 8 minuten (baktijd 1 minuut per 10 gram).

Uitkomst 237 stuks

Na het afkoelen vullen met Nutella (ca. 30°C).