![Recepten Recepten](https://www.zeelandia.nl/recepten/@@images/image-1280-7ea2359fb685f5175f85384c6a5628fd.jpeg)
![Recepten Recepten](https://www.zeelandia.nl/recepten/@@images/image-768-c13e4c38f1c1ac7484a2abbf22177bc4.jpeg)
Oliebollen met Parade Oliebol en Amore Fruit (doseermachine)
Oliebollen met Parade Oliebol en Amore Fruit (doseermachine)
Recept
10.000 g | 100 % | Parade Oliebol * | |
8.700 g | 87 % | water | |
700 g | 7 % | gist | |
500 g | 5 % | ei | |
200 g | 2 % | Amore Fruit |
* Pan. Oliebol bevat zout!
Vulling
5.000 g | 50 % | zuidvruchten |
![Oliebollen met Parade Oliebol en Amore Fruit (doseermachine)](https://www.zeelandia.nl/recepten/oliebollen-met-parade-oliebol-en-amore-fruit-doseermachine/@@images/image-400-a505178e06b9a8bea9fb1df62759e0e1.jpeg)
Werkwijze
Van alle grondstoffen een beslag maken.In de planeetmenger 3½ minuut draaien met de vlindergard in de 2e versnelling
en 3½ minuut in de 3e versnelling.
De vulling direct door het beslag mengen.
Beslagtemperatuur 27°C.
Vervolgens 35 minuten laten rijzen.
Daarna starten met bakken.
Olietemperatuur 180°C.
Baktijd 8 minuten.
Uitkomst 313 bollen van 80 gram.
Voor oliebollen zonder vulling:
4% gist en 84% water gebruiken en na 25 minuten starten met bakken.