Recepten Recepten

Oogappeltje

Voordeeg

1.000 g 10 % Amore Melange
1.000 g 10 % water

Recept

10.000 g 100 % bloem
160 g 1.6 % bakkerszout
50 g 0.5 % gist
7.000 g 70 % water

Vulling

1.590 g   Perla Amandelpan (15 g per stuk)
3.710 g   Fruitful Apple (35 g per stuk)
1.590 g   rozijnen (15 g per stuk)
Oogappeltje

Werkwijze

Meng de ingrediënten voor het voordeeg.
Het voordeeg minimaal 8 uur en maximaal 24 uur afgedekt laten staan op bakkerijtemperatuur.

Meng de rozijnen met de Fruitful Apple.
Spuit hiervan banen en plaats deze in de vriezer.

Kneed van alle grondstoffen inclusief het voordeeg aanvankelijk een vrij stevig deeg met 60% water.
Voeg, wanneer het deeg gevormd is, het resterende water geleidelijk toe.
Deegtemperatuur 25°C.
Bulkrijs 90 minuten.
Afwegen 180 gram.
Puntrijs 20 minuten.
De puntjes voorzichtig iets indrukken en hierop een baan Perla Amandelpan spuiten.
Plaats de bevroren Fruitfulstaafjes op de Perla Amandelpan en vouw deze in.
Narijs 50 minuten.
Op geperforeerde platen of inschietapparaten zetten.
Voor het bakken tot op de vulling insnijden.
Bakken met stoom.

Oventemperatuur 230°C.
Baktijd 25 minuten.

Uitkomst 106 stuks