Home » Recepten » Oogstbroodje

Oogstbroodje

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Oogstbroodje

Werkwijze

Het is mogelijk de pompoenpitten niet te roosteren en niet te weken,
het deeg dient dan wel met 5% meer water gecorrigeerd te worden.

Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Voor een goede vochtopname wat langer in de eerste versnelling kneden.
Deegtemperatuur 26°C.
Afwegen 450 gram.
Bolrijs 30 minuten.
Opbollen en decoreren met Decoratiegries.
Op geperforeerde platen of inschietapparaten zetten.
Narijs 60 minuten.
Net voor het bakken rondom insnijden.
Eventueel sjabloneren met wat Cacao.
Bakken met stoom.

Oventemperatuur 230°C.
Baktijd 38 minuten.

Uitkomst 43 stuks

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Recept

6.500 g 65 % volkorenmeel } 100%
3.500 g 35 % Superkorn 35 MZ * }
200 g 2 % gist
7.200 g 72 % water
500 g 5 % Amore Melange

* Superkorn 35 MZ bevat zout!

Vulling

1.500 g 15 % pompoenpitten *

* geroosterd en geweekt

Decoratie

258 g   Decoratiegries (6 g per stuk)
43 g   Cacao (1 g per stuk)
Document acties

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie