Recepten Recepten

Opera

Recept deel 1

750 g   Bianca
875 g   water

Recept deel 2

2.000 g   Amandelprogres
300 g   patentbloem
60 g   oploskoffie

Ganache

360 g   slagroom
60 g   koffiebonen
60 g   blanke stroop
3 g   tonkabonen
610 g   Arabesque Lait 34
72 g   boter

Vulling

1.650 g   Crème au Beurre met Cremo B Poeder *

* Kleur naar behoefte met Araba Mocca.

Decoratie

320 g   choco decor
Opera

Werkwijze

Bianca en water opkloppen tot een standig schuim.
De overige ingrediënten mengen en door het schuim spatelen.

Schuim direct verwerken tot 3 plakken van 60 x 40 cm met een dikte van ca. 1 cm.

Oventemperatuur:
Inschietoven 170°C.
Rotatieoven 150°C.
Baktijd 25 minuten.

Verwarm de room tot een temperatuur van ca. 70°C.
Laat de tonkabonen 60 minuten trekken en zeef ze vervolgens uit.
Voeg de blanke stroop toe en maak een ganache van de resterende ingrediënten.

Maak een stapelaar van de biscuitplakken met de ganache en crème au beurre.

Snijd in stukken van 15 x 5 cm en decoreer met het chocoladedecor.

Uitkomst 32 stuks